Geen categorie

Hartstochtelijke beloften hebben nog tijd nodig

In de vierde speelronde in poule A van de Reservecompetitie heeft Jong Go Ahead Eagles in een gelijkopgaande wedstrijd niet weten te winnen van Jong sc Heerenveen. Op een stormachtig sportpark De Muggert in Wesepe scoorde Arjen van der Heide de enige treffer voor de gasten uit Friesland.

De eerste twintig minuten van de eerste helft speelden zich voornamelijk op het middenveld af en viel er geen kans te noteren. Jong sc Heerenveen leek een licht overwicht te hebben, maar dit kwam met name doordat de Deventenaren vaak onrustig aan de bal waren. Coach Kick Maatman constateerde dat er nog te weinig vastigheden in zijn elftal zijn die daar mede debet aan waren. “Dit jonge elftal oogt nog onwennig en heeft tijd nodig.”

(Foto: Dennis Bresser)

In de 22e minuut viel uit het niets de, naar later bleek, enige treffer van de wedstrijd voor de Friezen. Arjen van der Heide wurmde zich langs enkele verdedigers en liet de van Vitesse gehuurde doelman Jeroen Houwen kansloos: 0-1. Het vervolg van de eerste helft leek een kopie van de eerste twintig minuten met als enig lichtpuntje voor Jong Go Ahead Eagles een schot van Zakaria Eddahchouri dat in de laatste minuut rakelings naast ging.

Met de voor Maarten Pouwels ingevallen Olaf Kok trok het beloftenteam van Go Ahead Eagles de tweede helft hartstochtelijk ten aanval. Het was echter Elton Kusi die aan de andere kant zo maar door de Deventer defensie mocht slalommen om vervolgens net links naast het doel te schieten. In de tegenaanval kreeg Eddahchouri vervolgens geen controle over een diepe bal van Boyd Lucassen, waarna Samuel Wakana het leder oppikte en diens schot ternauwernood over het Friese doel ging.

En zo begon de tweede helft zowaar een leuk schouwspel te worden met over en weer kansen. Hamdi Akujobi kreeg in de 54e minuut een goede mogelijkheid om de voorsprong van Jong sc Heerenveen te verdubbelen, maar zag zijn inzet gekeerd door keeper Houwen. De prima spelende Joran Swart stichtte tien minuten voor tijd namens Jong Go Ahead Eagles het meeste gevaar. Zijn vrije trap vanaf rechts werd door doelman Saverio Zondag gelost, waarna de bal op de doellijn bleef liggen. Er bleek echter geen Deventer aanvaller in de buurt die het laatste tikje kon geven om er een verdiend gelijkspel uit te halen. Ook zijn corner in de 89e minuut verdiende een beter lot. Waar velen dachten dat de bal er bij de tweede paal inging, verdween hij langs de verkeerde kant naast.

“Ik vond ons gelijkwaardig aan de tegenstander”, meende coach Maatman. “In een aantal gevallen konden we de rust aan de bal echter niet vinden. Als je met veel jeugdspelers in het veld staat en er nog geen vastigheden zijn, dan dienen de vaste waarden het voortouw te nemen. Helaas was dit vandaag niet het geval.” Jong sc Heerenveen zette zodoende zijn tweede wedstrijd in winst om, terwijl Jong Go Ahead Eagles het voorlopig met één punt uit vier wedstrijden moet doen. Op dinsdag 18 februari mag Jong Go Ahead Eagles proberen de eerste driepunter van 2020 te behalen in de uitwedstrijd tegen Jong NAC Breda.

Jong Go Ahead Eagles – Jong sc Heerenveen 0-1 (0-1)
22. Arjen van der Heide 0-1

Gele kaart: Boyd Lucassen (Jong Go Ahead Eagles)

Jong Go Ahead Eagles: Jeroen Houwen, Ibo Yildiz, Joran Swart, Samuel Wakana, Max Leeflang, Boyd Lucassen, Maarten Pouwels (46. Olaf Kok), Michalis Spiridakis, Coen Temmink (61. Quiermo Dumay), Jarno van den Bos, Zakaria Eddahchouri.

Jong sc Heerenveen: Saverio Zondag, Joshua Adney, Bo de Bruijn, Van Hau Doan, Lucas Woudenberg (60. Orri Kjartansson), Hamdi Akujobi (62. Stefan Westra), Elton Kusi, Djenahro Nunumete (81. Rein Smit), Progon Maloku, Mark Westra, Arjen van der Heide.