Go Ahead Eagles wint in besloten oefenduel met 7-1 van ONS Sneek

Go Ahead Eagles heeft vandaag in Voorthuizen de eerste oefenwedstrijd van het seizoen gespeeld. Achter gesloten deuren werd ONS Sneek met 7-1 verslagen. Mathis Suray (2x), Rashaan Fernandes (2x), Thibo Baeten, Pim Saathof en Julius Dirksen waren trefzeker voor Go Ahead Eagles.

Om 15:00 uur werd er zaterdagmiddag afgetrapt op het sportcomplex van V.V. De Kieviten. Na een klein kwartier voetballen viel de eerste kans van de wedstrijd te noteren. De poging van Finn Stokkers, die samen met Thibo Baeten en Rashaan Fernandes de aanvalslinie vormde, ging over het doel van ONS Sneek. Na achttien minuten voetballen was het wel raak voor Go Ahead Eagles. Nieuweling Mathis Suray maakte op aangeven van Stokkers de 1-0. Niet veel later was Rashaan Fernandes verantwoordelijk voor de 2-0 van Go Ahead Eagles. Rechtsback Donté Apinsa gaf een goede teruggetrokken voorzet op de rechtsbuiten van Go Ahead Eagles. In de 23e minuut viel ook de 3-0 van Go Ahead Eagles al te noteren: opnieuw was Suray trefzeker.

In de laatste paar minuten van de eerste helft werd er ook nog drie keer gescoord. Na 39 minuten voetballen maakte Fernandes zijn tweede van de middag en vier minuten later kon Thibo Baeten eenvoudig de 4-0 binnenschuiven. Vlak voor rust lukte het ONS Sneek nog wel om een doelpunt te maken. Met een 5-1 russtand gingen beide ploegen aan de thee. Go Ahead Eagles begon de tweede helft met elf andere namen, waaronder jeugdexponent Pim Saathof die in de 70e minuut het net deed bollen. Het slotakkoord van de wedstrijd was ruim een kwartier voor tijd voor Julius Dirksen: net als Suray maakte hij zaterdagmiddag ook zijn eerste doelpunt in het shirt van Go Ahead Eagles.

In het liveblog zijn alle wedstrijdontwikkelingen van Go Ahead Eagles – ONS Sneek terug te lezen.

WEDSTRIJDKARAKTERISTIEKEN

Go Ahead Eagles – ONS Sneek 7-1 (5-1)
18′ Mathis Suray 1-0|
21′ Rashaan Fernandes 2-0|
23′ Mathis Suray 3-0
39′ Rashaan Fernandes 4-0
43′ Thibo Baeten 5-0
44′ Ayoub El Mansouri 5-1
70′ Pim Saathof 6-1
74′ Julius Dirksen 7-1

Opstelling Go Ahead Eagles 1e helft: Sven Jansen; Donté Apinsa, Joris Kramer, Jamal Amofa, Luca Everink; Mathis Suray, Dielan Ghafour, Philippe Rommens; Rashaan Fernandes, Thibo Baeten, Finn Stokkers.

Opstelling Go Ahead Eagles 2e helft: Nando Verdoni; Mats Deijl, Pim Saathof, Julius Dirksen,  Dean James; Evert Linthorst,  Enric Llansana, Søren Tengstedt;  Bobby Adekanye, Robbin Weijenberg, Victor Edvardsen (80′ Milan Berenschot / 83′ Huge Lacroix).

Fotografie: Erik Pasman